MyFloWeR

Your LaDiEs

My photo
Sejauh mana aku berlari, sejauh mana aku melangkah, sejauh mana aku menyembunyikan diri, Ia tetap melihat aku. Dia melihat segalanya. Dia yang mencipta aku. Dia tahu semua tentang aku. Kerana aku ciptaanNya. Dia adalah Tuhan seluruh alam. aku hidup keranaNya. mati juga keranaNya. Allah adalah Tuhan aku. Nabi Muhammad adalah Rasul aku. Islam adalah Agama aku. Inilah aku. seorang pelupa tapi mahu menjadi seorang yang ingat bahawa Dia ada dimana-mana melihat hambaNya ini... dan aku adalah aku.. hidup aku adalah keranaNya.. "kata hati ini mahu mengapai bintang dilangit. tapi kaki kaku dibumi. tangan diangkat untuk mengapainya, tapi tak kesampaian. jauh di sana.aku tak kan pernah dapat mengapainya kerana aku bukan siapa2.. aku hanya manusia biasa dicipta untuk mengingati dan menuruti perintahNya." ~mengingatkan diri sendiri~

Saturday, 21 July 2012

Kuatkan hati dan Keyakinan diri

kadang aku lemah,cengeng,suke melayan perasaan,mudah terasa,mudah jatuh,negatif, tak yakin pada diri.. kini aku kembali dengan semangat yang baru. yakin aku boleh tempuhi apa jua halangan utk mak ayah aku yang aku sayang.

sapa tak sayang mak ayah kn.. anak mana nak lihat mak ayah sakitkan... aku tak sekali biarkan mak ayah aku sakit. takkan pernah biarkan. mak ayah,kakak sayang sangat mak dan ayah.. tahukah apa aku lahukan ini utk mak dan ayah pada masa akan datang. mengertikah adik2 akk apa akk lakukan ini utk korang jugak. sayang akk pada korang terlalu kuat adik2... akk sanggup gantikan nyawa akk utk korang andai ape2 jadi pada korang kelak..

tak ada perjuangan separuh jalan.. alang dah mulakan kenapa harus mengalah dipertengahan jalan. anak ape cepat mengalah dan lemah ni... ada ke mak ayah yang lemah dan mengalah bile membesarkan korang hah... ada ke?? tak adakan.. mak ayah mane suke lihat anak2nye lemah mengalah sebelom berjuang... pikirkanlh.. pengorbanan mak ayah sangat mendalam dan takkan dapat diganti dengan duit sekalipon.

" wahai anak2 sekalian, jagalah ibu bapa kamu semua kelak.. jadilah anak yang berbakti kepada ibu bapa kamu semua.. kelak kamu akan jadi anak yang berkorban apa saja demi ibu bapa kamu. jangan mengalah dan lemah kerana ibu bapa mana yang mengalah dan lemah membesarkan anak2 mereka. pengorbanan mereka tak terhingga nilainye dibandingkan pengorbanan kite lakukan sekarang.. ibu bapa tak pernah penat mendidik anak2 mereka sehingga besar dan jadi anak yang mengerti dan berbakti kepada mereka. ibu bapa mane tak suka ape anak mereka lakukan sehingga membanggakan mereka."

sepanjang mana perjalanan, sehebat mana pon halangan dan dugaan, kentalkan hati, cekalkan jiwa, tabahkan diri, sabar dengan dugaan dan teruskan..terusakan..teruskan.. jangan berhenti utk tmpuhinye.. anak yang baik akan berkorbankn masanye demi kebahagiaan ibu bapa nye sebelom pejamkan mata. berbaktilah waktu mereka masih ada. hargai masa ketika mereka masih membuka mata..

saya sayanga mak dan ayah saya.. saya akan lakukan apa saya untuk mereka.. biar dihina di maki dicaci asalkan mereka tahu saya lakukan semua ini utk mereka kelak.. 

0 comments: